Novosti

HRVATSKI KRIKET U 2023. GODINI!

Hrvatski kriket savez iza sebe ima nedvojbeno najaktivniju sezonu od svog
postojanja.

Naše nacionalne i klupske selekcije sudjelovale su na svim manifestacijama unutar svog ranga te smo uz standardna državna natjecanja ugostili i naveće klupsko natjecanje u organizaciji European Cricket Networka – European Cricket Series.


Prošla godina pokazala je rapidnu ekspanziju ovog sporta u Hrvatskoj kako u muškoj tako i u ženskoj katergoriji te mlađim uzrastima. Samim time došlo je do potrebe da se u 2024. godini osnuju čak 4 nova kriket kluba. Ponovno je potpisan ugovor sa Kineziološkim fakultetom u Zagrebu za korištenje našeg novog/starog terena koji će u narednim godinama biti centar Hrvatskog kriketa.


Hrvatski kriket savez uspješno je proveo i „European cricket Level 1 coaching program“ u Zagrebu te time licencirao 13 novih trenera te 2 trenerice, sve u cilju provedbe našeg 10-godišnjeg plana popularizacije ovog sporta.


Prvi tečaj za kriket suce, pod okriljem International Cricket Councila, će se održati u veljači 2024. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje će se stasati nova generacija kvalificiranih kriket sudaca kako iz Hrvatske, tako i iz 10-ak različitih zemalja Europske Unije i regije.


Vjerujemo da će se trend popularizacije kriketa nastaviti i u narednim godinama brojnim aktivnostima i natjecanjima Saveza a pogotovo zbog priljeva nove radne snage u Hrvatsku iz dijelova svijeta u kojima je naš sport poput religije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *